2016. május 27., péntek

Varratszedés

Ma nagyon mozgalmas napom volt.

Reggel jöttek a mesterek, még mindig csinálják a fürdőszobát, egész délelőtt rohangáltam.... hol a csavarboltba küldtek, hol téglát hoztam :D mindig elfogyott valami. Szerencsére volt egy rakás lyukasórám, így nem okozott gondot.
Legalább elterelődtek a gondolataim, már napok óta azon kattog az agyam, hogy mit mond majd a szövettan. G-vel már azt is eldöntöttük hogy keresünk BP-en egy endo specialistát és lelézereztetjük, hisz ki akar itt még hónapokat vagy éveket várni mire elmúlik, ha egyáltalán elmúlik magától.
Szóval mikor végeztem a suliban végre bimm-bamm, kettő óra lett, mehettem a randevúra Sz dokihoz.
Behívott az irodájába, kiszedte a varrataimat és elkezdődött a kihallgatás. Nagyon sok kérdésem volt, ő pedig kedvesen próbált mindenre válaszolni. Hol is kezdjem...
Ha jól rémlik kismedencém hátsó falát mutatta - még szemléltetésképp síkmetszetet is hozott be a doki  :)  szóval úgy kell elképzelni ezt, mintha egy ecsettel lefröcsköltek volna odabent. Nagyon apró (1-2 mm) csomóim vannak , de elég sok 20-40 db.
Elmondása szerint ez még a kezdeti stádium, nem rég alakulhatott ki, tényleg sikerült nagyon az elején elcsípni, ezért sem okoz tüneteket, mert még nem vert gyökeret odabent. Megkérdeztem és se a petefészkemen, petevezetékemen nem látott, még a beleknél sem, ami azért megnyugtató.
Viszont leszedett egy igen csak méretes, babszemnyi nagyságú véres pacát, amit elküldött szövettanra. Állítólag ez az egy nagy volt, a többi mind ilyen extra mini. Nos a szövettan eredménye számára is igen meglepő volt: a vizsgálati anyagban az ovárium kéregállománya ismerhető fel.
Biztos a laborosok is csak kamilláztak, hogy mit keres a petefészkem egy darabja a hasüregben. Hát jó kérdés, Sz elmélete az volt, hogy biztos a punkció alatt kerülhetett oda,amikor átdöfik a méhfalat és a hasüregen keresztül megszúrják a petefészket, gondolom levált egy darab,  ez hihető állításnak tűnik.
A citológia nekem kicsit kínai: a kenetek sejtdúsak, nagytömegű vvt és mérsékelten autolysált sejtek,sejtcsoportok láthatók. Malignitás nem igazolható (ez a rossz indulatú daganatot jelenti)
A bakterológia még nem volt kész,lehet kallódik valahol az épületben, kedden kell visszamennem. Akkorra kiderül hogy baci okozza-e a gyulladt kismedencét, vagy az endó. De az is lehet hogy ez a levált ovárium darab a ludas?
Na és a lényeg: ugye nem műtötte meg, most már én is igazat adok neki,ilyen 1-2 mm-es darabokat tényleg hentes munka lett volna leszedni. Lehet többet ártott volna a szöveteknek és ott marad egy csomó heg. Egy Visanne nevű gyógyszert kell majd szednem 3-6 hónapig. A doki 6-ot javasolt, de mind a ketten tudtuk hogy az hosszú idő, valószínű kevesebb lesz ez :)
Bedobtam ötlet gyanánt, hogy mit szólna egy balneo terápiához? Itt van a közelben Parádfürdő ahol tb-re el lehet menni egy 3 hetes kezelésre. Ma már próbáltam felhívni az ottani szakorvost, de sikertelenül.Holnap remélem sikerül egyeztetnünk és össze tudjuk hozni ezzel a gyógyszeres kezeléssel.  A tervem az, hogy június-július-augusztus Visanne, augusztus közepétől balneo kezelés, és szeptember közepe táján FET :)

persze tudom hogy belelóg a bilibe a kezem, nem vagyok olyan piszok mázlista hogy ez sikerüljön, de azért jó lenne :)
Közben 2 napja K doki tanácsára elkezdtem glutén mentesen táplálkozni (az eddigi laktózmentes mellé) Hát mit ne mondjak...... ez maga a pokol legmélyebb bugyra :D
Konkrétan alig tudok valamit enni, folyton éhes vagyok és még szédelgek is. Minden gluténmentes kenyér okádék ahogy kinéz és méregdrága. Már folyamatban van a seholsemkapható megjegyezhetetlen nevű csicseriborsó és amaránt liszt, pattogatott amaránt, útifűmaghéj stb. beszerzése :D kicsit távol állnak tőlem ezek a dolgok, de ám legyen :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése