2017. február 19., vasárnap

karanténban

A férjem most ért haza a melóból és már 38 fokos a láza :(
már lassan 1-2 éve nem volt semmi baja, marékszámra eszi a vitamint.... erre pont most lesz beteg szegénykém. Ráadásul ha a közeljövőben megint stimuzni kellene, az így is pocsék spermaképével nem is tudom hogy mi lesz....
Egész hétvégén sülve-főve együtt voltunk, remélem nem kaptam el tőle. Egyenlőre jól vagyok.
Megpróbálom tartani a pár méter távolságot, reméljük gyorsan átmegy rajta,
addig meg marad a maszk
Update:
Késő este még 39 fölöttit is mértünk :( sz@rt sem ért az algopyrin, próbáltam borogatni még ott lent is, hátha nem vész kárba az összes anyag, na de majd meglátjuk. Vagyis remélem nem látjuk meg, mert pozitívat tesztelek, de kell B verzió is, nemde?
Egyébként találtam pár okosságot ezzel kapcsolatosan a neten:





Főleg magas, 39,5-40°C-tól kezdődően kerül veszélybe a fiúk, férfiak nemzőképessége, ilyenkor ugyanis az egész test küzd a betolakodóval, a fertőzés és a szövődmények ellen, így a hőmérsékletet az egész testben felmegy.
A herék azonban nem véletlenül helyezkednek el a testen kívül, a szervezet belső hőmérséklete túlságosan magas a hímivarsejtek megfelelő szaporodásához és éréséhez (spermatogenezis). Ez a folyamat a herezacskóban kb. 34°C fokon tud zavartalanul végbemenni.

Ha a testhőmérséklet megemelkedik, a herék úgy viselkednek, ahogyan fürdés után: a magasabb testhőmérséklet hatására a hererázó izom (Musc. cremaster) szövetei tágulnak, elernyednek, lazulnak, a herék tehát távolodnak a testtől. (automatikus hőkiegyenlítés)

Ha a herék hőmérséklete eléri legalább az egészséges emberi test hőmérsékletét 36,0°C, az már zavarólag hat a spermiumok termelésében, a heréket éppen ezért ajánlatos hideg vizes borogatással visszahűteni, alápolcolni. Ugyanez a helyzet a here- ill. herevisszérgyulladásnál is, amikor a test hőmérséklete normális, azonban a here ill. annak vénáinak gyulladása, esetleg vírusfertőzés (pl.: mumpsz) emeli meg a herék hőmérsékletét. Herefájdalom ill. műtéti beavatkozások után ezért javasolt a hide vizes alápolcolás ucsak.

A herezacskó egészséges átlaghőmérséklete: 34,4-35,5°C
Ha ennél magasabbra emelkedik a herék hőmérséklete, azonnal meg kell kezdeni annak hűtését, az egyben fájdalomcsillapítás is.

2 megjegyzés:

  1. Szia Hunti! Először is: nagyon drukkolok Nektek! A másik dolog, ami miatt írok, hogy férjed láza miatt kicsit megnyugtassalak. Amennyire én tudom, ez a láz akkor lenne gond, ha most 3 hónapon belül lenne a következő lombik punkcióval, mert akkor a mintaadásnál valóban rosszabb lehet a minőség. 3 hónapon túl szerintem nincs káros hatása (gondolom ez a spermiumok képződésével függ össze), de azért a biztonság kedvéért kérdezz majd rá a dokinál. Viszont én az "A" tervetekhez drukkolok nagyon, hogy ne legyen szükség újabb stimulációra, hanem pozitívat tesztelj 10 nap múlva! :-) Férjednek pedig mielőbbi jobbulást! Lili

    VálaszTörlés
  2. Köszi Lili a kedves szavakat :) most az elsődleges cél egy szuper erős pozi teszt, ha lehet :)))
    Egyébként azért aggódom a spermakép miatt, mert ha folytatódna az eddigi rossz széria, akkor áprilisra van tervezve az újabb stimu... nem tudom mennyit rontott a tegnap este a helyzeten, én mindent megtettem, borogattam odalent is :D szerencsére ma már láznak nyoma sincs.
    10 nap és jövök a +++++-os tesztemmel :)

    VálaszTörlés