2017. február 8., szerda

Egy újabb konzultáció

Ma volt jelenésünk egy újabb intézetben Óbudán. Kedves volt a hölgy, mert felhívott délután, hogy tudunk ám korábban is menni mint fél 9, felszabadult egy hely :) padlógázzal és kicentizve, de felértünk.
Egy újabb puccos intézet, csodás falak faberakással, tapétával, rengeteg guriga törölköző volt kitéve a toáletten :D fura nevű szobák (Tulipán, Orchidea...) olyan volt mint ha ovis csoportok lennének (Sünike csoport, Mókus csoport)
Gyors regisztrációt követően már mehettünk is a dokihoz.
Szimpatikus fiatal orvos, nem voltunk bent szerintem csak 20-25 percet.
Rögtön a lényegre tértem, hogy miért jöttünk: Smoflipid
Senki sem várta el hogy végiglapozza a leletkupacomat, mert jóindulattal is vetekszik a vastagsága már egy izmosabb enciklopédiáéval. Feltett pár kérdést, többnyire az endokrinológia, az IR (divatbetegség) izgatta. Fejből löktem az értékeket, látta már az arcomon hogy túl vagyunk mindenen. Szerintem aki NK lelettel megy hozzá, annak már minden ki van pipálva.
Szóval a tömör lényeg. Holnap már mehetek is vissza délelőtt, amint megkapjuk az OGYI engedélyt, már kapom is a lipidet. 5-6 óra alatt fog szépen lecsepegni az infúzió, majd elszórakoztatom magam valahogy.

A gratisz:
Kérdezgettem ezt-azt, volt amire nem tudott válaszolni, meg volt ami már régóta birizgálta a csőrömet.
Szóval eddig többször előfordult, hogy kijött az orrom alatt egy herpesz féleség. A legdurvább akkor volt mikor sokáig szedtem a szteroidot. Az elmélet a következő: Mivel a szervezetem le van gyengítve, így érthető hogy fellángol pl. a herpesz vírus. De mivel ez fellángolt, az immunrendszerem elkezd vadul védekezni ez ellen és megemeli az amúgy is magas NK aktivitást, így pl. esélye sincs szerencsétlen embriónak pont ilyen helyzetben beágyazódnia, mert azt is kilöki, olyannyira aktív.
Nos, novemberben volt utoljára herpeszem, ráadásul akkoriban pozitív volt mind a kettő pneumonie. Tehát az immunrendszeremnek jócskán volt dolga :( nem is csodálom hogy nem sikerült.
Lehet legközelebb nyárra kellene időzítenem a beültetést, ha most se sikerül.
Ezért, hogy ezt a herpeszesdit megakadályozzuk, kapok egy löttyöt, amiből naponta 5x kell innom, amíg el nem fogy az üvegcse, így tuti inaktivizáljuk és nem fog váratlanul fellángolni :)
Mára ennyi, holnap jövök a kis beszámolóval.

2 megjegyzés: