2019. június 5., szerda

WTF

meg is jött a vv eredményem
TSH: 1,5 😎
Anti-Tpo: 19
Legutóbb 442 volt....
1 hónap alatt némi szelén ( amit elég hanyag módon szedtem) képes lenne ily mértékben lenyomni???
Nekem ez kicsit fura

12 megjegyzés:

  1. És egyébként nekem egy immunológus azt mondta, hogy az Anti TPO-t csak egyszer kell megnézni ha jó, akkor rendben vagy ezen a téren.

    Egy másik doki viszont egy másik ügyben azt mondta nekem, hogy a vérvételi eredmények (bármelyik) még napon belül is változhatnak hatalmasat, tehát ezekből nem szabadna túl sok következtetést levonni csak nincs jobb módszer.

    Egyébként én úgy tudom, hogy vérvétel előtt (hacsak nem terhelésest csinálsz) akkor semmiféle vitamint nem szabad szedni (kérdés hogy mennyi ideig) pont mivel nagyon tudják befolyásolni az eredményt. Még a C vitamin is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az immunológus állítása elég hülyén hangzik.
      Köztudott, hogy egy mérés nem mérés. Minden értékünk folyton változik óráról-órára. Szerintem itt vagy a labor hibázott és elmérték, mert soha nem volt ilyen gigászi magas értékem (89 volt eddig a legtöbb)
      De van egy másik elképzelés is. Akkor volt az első vv, amikor be volt gyulladva valami a bal lábfejemen és kézfejemen, teljesen ki voltam, mert nagyon fájt és még időpontot is kértem ortopédiára. Persze azóta teljesen elmúlt. El tudom képzelni, hogy ez kavarhatott be.
      Egyébként a vitaminokat ezer éve szedem, most csak a normoxil jött pluszban

      Törlés
  2. Tényleg furi. nem szedsz pajzsmirigyre gyógyszert, ugye?
    Így bízzunk meg a vvétel eredményekben. Nekem a cukor terhelésem most nem lett annyira jó az endó dokim szerint (kíváncsi vagyok Szűcs mit mond), szerintem meg nem érdekel annyira, mert ennél többet én nem tudok tenni, mozgás, diéta, minden megy, és nem kamuzok, ahogy azt ő biztosan gondolja magában :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De szedek 50-es L-thyroxint ( amit ha indul a szurka, feltolok 75-re :)
      Milyen lett a cukrod? Ha sportolsz és figyelsz a kajára, nem ezen fog múlni.
      Ilyenkor mindig a jó húsban levő kolleganőm jut eszembe, aki folyton norbi update kaját rendelt, de mindig hozott fel a büféből egy sütikét, egy somlóit. Aztán spontán terhes lett és a kötelező terhelésesen kiderült hogy brutális az inzulinja, cukra. Azóta is szúrnia kell az inzulint. És mégis pikk-pakk terhes lett

      Törlés
    2. Én is pikkpakk teherbe esős vagyok, és mind2 terhessegem cukros volt, bár diétás. 11 volt a terhelés, az szörnyű. Tuti nem stimmel vmi cukor, inzulin fronton, IR vagy vmi. De egyszerűen nincs időm utánajárni, vizsgáltatgatni magam, plusz amíg szoptatok, állítólag nem is lehet 100 százalékos eredmény.

      Törlés
    3. Ja, és nem zabálok, zabáltam. A GDM rendelés tele volt sovány cukros kismamákkal. Van, akinek mondjuk csak 8 volt, de a diéta se segített, jött az inzulin. Nekem a 11 ellenére bőven elég volt a diéta

      Törlés
    4. Én is ismerek 45 kilós súlyos IR-rel küzdő lombikos anyukát, aki most spontán terhes lett. Nyilván ez a dolog nem súly függő és sajnos van akin a diéta meg a sport se segít 100%-osan :(

      Törlés
  3. Gratula a TSH-hoz, az 1,5 szerintem nagyon jó már!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi :)
      Azért stimu idejére megemeltem 75-re a pm gyogyót

      Törlés
  4. Az Atpo-t elvileg a Letrox leviszi, legalábbis nekem az endo dokim ezt mondta, amikor egyszer ellenőriztettem az értékem, hogy ez a gyógyszertől ilyen alacsony. Egyébként nekem alapból sem volt magas, 90-es volt úgy emlékeszem.

    Én sem gondolom, hogy enniyt befolyásolna a cukor/inzulin, pláne, hogy amúgy tök alacsonyak az értékeim, csak az arányok nem jók.
    cukor 0: 4,06 120: 3,6
    inzulin 0:2,08 120: 15,4

    60 perceset az én dokim nem kér. Valószínű ott egy picit megugrik az inzulin, de nem hinném, hogy olyan nagyon, ha 15 a 120 perces. Szóval nem aggódom annyira. Most visszavettem a húst (egy éve nem eszem húst), és most tényleg nagyon odafigyelek a ch-ra (bár eddig is szépen ettem), és mozgok is rendszeresen :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kár, hogy a 60 perces kimaradt. Milyen endo doki az, aki nem kéri???
      Szerintem amúgy nem vészes az eredményed.
      A husit nyomassad, vagy a hüvelyeseket, kell majd a fehérje.
      Mikor kell menned Sz dokihoz?

      Törlés
  5. Jövő héten 20-án megyünk, remélem nem talál ki még vizsgálatot, és nem jön meg addig. Azután bármikor kezdhetünk :)

    VálaszTörlés