2017. június 8., csütörtök

ketyeg az óra

Mától hivatalosan is felkerültünk az örökbefogadói listára :)
nem volt valami nagy durranás a tegyeszes látogatásunk. A hölgy 50 percen keresztül ecsetelte hogy mi vár ránk, de valami elképesztő unalmas, monoton módon. Küszködnöm kellett hogy nehogy ásítsak.
Már az órámat nézegettem, hogy mikor kell kiugrani a parkolóba, mert lejár a jegyünk. Aztán végre rátértünk a lényegre. Mennyit, milyen nemű és hány éves.
Kisebb vita támadt a mennyiséget illetően, mert én simán bejelöltem volna hogy 3 gyerkőc is jöhet egyszerre (adókedvezmény kipipálva :D, meg egyébként is nagy a ház) részemről jöhetnek a hármasikrek. Úgy sem vállalják be legtöbben a 3-at (persze 1 a millióhoz hogy ilyen történjen) de a nőcinek ez már nem volt vicces, sőt G sem vette jó néven a poénomat. Így behódolva, számat húzva beírtam hogy 1 vagy 2.
0-2 éves korosztályt jelöltünk be, egészséges magyar lurkókat szeretnénk. A hölgyemény próbálkozott meggyőzni hogy milyen szép dolog roma gyereket örökbefogadni, de mi elzárkózunk ettől. Pont elég annyi amennyit a munkahelyemen kapok.
Szóba került még a lombik is, faggatódzott (amire számítottunk is) hogy szándékozunk-e folytatni, de csak annyit nyilatkoztam hogy egyenlőre nem.
A tanfolyamot kizárt hogy itt végezzük el, mert csak hétköznap lehet és 21 óra, iszonyúúúú.... kinek van ennyi szabija? Úgy hogy marad majd valamikor BP.
Szóval így álluk, majd keresnek ha találkozni akar velünk a pszichomókus. Elvileg 2-3 év is lehet a várakozás, mire ránk kerül a sor. Úgy hogy egyenlőre a téma jegelve és hajrá utolsó stimuláció :))

10 megjegyzés:

  1. Szia, a tanfolyam elvégzéséhez az Ágacska alapítványt tudom javasolni. http://www.agacska.hu/

    És hajrá utolsó stimuláció....
    Lehet ezt egyszerre csinálni, ne izgulj....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. köszi a tippet :) már meg is kukkoltam az oldalt, de szinte minden időpont betelt amit kiraktak, nagyon kapós. Nekünk ez most tökre ráér őszig. Meg amúgy is sikerülni fog a lombik, nem de?

      Törlés
  2. Ez a lombik sikeres kell hogy legyen én nagyon szurkolok1!!!HAJRÁ HUNTI!!!

    VálaszTörlés
  3. Nekünk már a kezünkben volt a határozat is az örökbefogadásról, amit 3 évre kaptunk meg, amikor sikerült az 5. lombikunk. Áprilisban tudtuk le a tanfolyamot, május 23 - án határozat a kézben, május 26 - án megjött, és sikerült. :) Mi magunk sem hittük el, de valószínűleg megnyugodtunk, hogy van más út is. Szeptemberben már nem mentem vissza tanítani, most pedig már 3,5 hónapos a lányunk. Vannak csodák. :) És szívemből kívánom, hogy Te/ Ti is megtapasztalhassátok egy váratlan, hihetetlen csoda erejét! <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. a hatarozat az azt jelenti, hogy tenylegesen van mar egy kisgyerek, aki menne hozzatok, vagy csak azt, hogy kaptok vmi "kepesitest", amivel engedelyezik az orokbefogadast? es akkor igy, hogy lett kislanyotok, mar nem fogadtok orokbe? (bocs a kerdesekert, csak erdekel, kinel hogy mukodik.)

      Törlés
    2. Annyi hasonló sztorit olvasok, jó lenne ha ez a csoda velünk is megtörténne. A határozat csak annyit jelent hogy átmentél a vizsgán és hivatalosan is örökbefogadhatsz, csak győzd kivárni. De állítólag az első jelentkezéstől ketyeg az óra

      Törlés
    3. Ahogy Hunti is mondja, hogy átmentünk, regisztrálva vagyunk. Novemberben várandósan érdeklődtünk utoljára, akkor voltunk 54. a listán, ami kb. 3 év várakozást jelent még. És akkor volt pont egy éve, hogy elindítottuk az örökbefogadást, tehát hosszú a várakozás. Jelenleg mindent az életre bízunk, még egy támogatott lombikunk lenne, de én már abba még egyszer nem akarok, nem mernék belekezdeni. Ha magától összejön a kistesó, örülünk, ha nem, akkor ott az örökbefogadás, de ettől pedig már a férjem zárkózik el, mondván már van egy saját gyerekünk. Majd az élet eldönti. :)

      Törlés
  4. Szia! Bőven kaptatok időt az élettől, h akár kistesó is legyen. És miért ne lehetne?! A magam részéről is egyetértek azzal, h a tudat, miszerint így vagy úgy, de lesznek a házban fel-alá rohangáló bébibogyók, segíthet. Nem is kicsit. Nekem is van olyan ismerősöm, akiket konkrétan már hívtak, h van baba, akit örökbe tudnának fogadni, mikor kiderült, hogy terhes a feleség. Ráadásul spontán és júli végére várják a tesót, szintén spontán. Szóval itt most sok lámpa világít az alagútban. ☺
    Hamarosan kezdtek, addig is kitartást és élvezd ki a jó időt. Nemsokára a pocakodban a lakóval úgysem lehetsz majd annyit a napon. �� Siag

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Aranyos vagy Siag, mint mindig. Remélem az alagút végén most felnyomja valaki a reflektort végre :))

      Törlés