2017. május 4., csütörtök

Hepatitis

Ma remek hírt közölt az iskolai védőnő...
Az egyik diákunk (akit tanítok) most már biztos hogy hepatitiszes lett.
Végigpörgettem az agyamon, ha elkaptam és én is besárgulok pár hét múlva, akkor ugrik a lombik.
Azt hiszem holnap elmegyek a centrumlabba és megcsináltatom a biztonság kedvéért a tesztet, hogy ne kelljen izgulnom. Úgy fest az osztálytársait is be fogják oltani, bár arról még nem volt szó, hogy az ott tanítókkal mi a helyzet.

10 megjegyzés:

  1. No, már csak ez hiányzott szegény fejednek!
    Megnézted mennyi a lappangási ideje? Mármint ha valaki elkapja, mikortól mutatja ki a vérvétel?
    (RosaGina)

    VálaszTörlés
  2. Azt mondták akár 4 hét is lehet a lappangási idő. De még csak az Antsz jelzett, várjuk a véreredményét.

    VálaszTörlés
  3. Pozitív lett :( nagy dilemma hogy védőoltást adassak be vagy megcsináltassam a tesztet

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt most nem értem. Pozitív lett a vérvételed? Milyen másik tesztet csináltatnál meg? A pozi itt nem azt jelenti, h valamikor régen már elkaptad és most védett vagy? Drukk, h ne legyen semmi baj

      Törlés
  4. A gyereknek lett pozitív, nem nekem. Az Antsz reggel figyelmeztette a sulit hogy lehet hepás, de délutánra meglett a srác vv eredménye, így már tuti. Én holnap megyek és megnézettetem a biztonság kedvéért, 5 nap míg elkészül.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaaa, értem már. A Centrumlabnál is 5 nap? Ők olyan gyorsak.

      Törlés
    2. igen, náluk 5 nap. A hepa b és c van meg 2-3 nap alatt, ez sajna tovább tart :(

      Törlés
  5. csak biztataskepp irom, hogy "csak ugy" azert eleg nehez elkapni. en meg nem csinaltattam meg a kotelezo oltast, mikor elkezdtem dolgozni a fogaszaton, es eszkoztisztitas kozben egy hepas betegunk veres-nyalas cucca az arcomba/szemembe spriccelt, de ugy igazan bo level... igy se lett semmi, es azert nem csak a szerencsen mult. mindenkepo, csinaltass tesztet, de amugy csak nyugi! szoritok.

    VálaszTörlés
  6. ez azért megnyugtató, de szerintem mázlid is volt :) úgy tudom mikor már besárgul valaki, illetve tüneteket produkál, akkor már nem fertőz, csak az előtte levő hetekben. Egyébként ma voltam vv-n és ott is azt mondta a hölgy hogy nem egyszerű elkapni, de ha lombikra megyek, akkor szerinte is csináltassam meg mindenképp. Ez csak elővigyázatosság a részemről, így leszek nyugodt. Egyúttal a d vitamin szintemet is megnézettettem :)

    VálaszTörlés
  7. mondjuk errol meg nem hallottam, hogy a tunetek megjelenese utan mar nem fertoz, de lehet, tajekozatlan vagyok. igaz, mi talalkozunk mindefelevel az abecebol :), ugyh nem oszt, nem szoroz, kotelezo vedooltas, aztan csa. igen, a teszt kell. meg esetleg fel ev mulva is egy, a biztonsag kedveert...

    VálaszTörlés