2017. március 23., csütörtök

Történhetne már végre valami jó is

Megint azt érzem, hogy egy hullámvölgybe ragadtunk :(
Próbálok pozitív maradni, próbálok mindent megtenni hogy jókedvű legyek, de nem megy. Most ismét bevonzom a sok rosszat.
Tegnap félreléptem (becsúszott a lábam az esőelvezető csatornába) ma reggelre alig tudtam ráállni, úgy belilult a bokám, pedig hétvégén szeretnék bringázni, meg készülni a Vivicittára.
Most hívott a gumisunk, hogy teljesen más színű alufelnit küldtek nekik, mint amilyet rendeltünk....De miéééééért??
Ma volt G spermavizsgálaton, mivel letelt már jócskán a 3 hónapos gyúrós vitamin kúra. Úgy volt hogy csinálnak DNS fragmentációs tesztet is. De nem volt rá szükség, olyan pocsék eredményt produkált.
Korábban 1,7 m/ml volt az összes meg 11 millio körül. Na most 0,1 m/ml és összesen 0,6 millió.
Ezzel tulajdonképp labdába sem rúghatunk most, úgy hogy tb-s lombik hanyagolva.
Valószínű a februári magas láz tett be neki, vagyis nekem ez a gyanúm.
Megint ki kell találnunk valamit.
Szabó doki csináltatott neki hormonokat is, bár nem tudom minek, mert régebben az rendben volt. Elképzelhető hogy kezelni fogja őt is valami csoda szurival. Annyit mondott még, hogy vissza kellene venni a sportból, mert az is okozhatja ezt a csodás spermaképet. Nem tudom képes lesz-e erre a férjem. Száműzni a konditermet is meg a futást. Azt gondolná az ember, hogy jót tesz a mozgás, közben meg kiderül hogy még sem??
Így állunk most, annyira optimista voltam, nem erre számítottam.

11 megjegyzés:

  1. Szia! Na ha en miat a hekyetekben lennek, visszakernem az egy szem embeiomat, hisz az idon kivul mas valasztasotok most amugy sincs. Es valahogy olyankor, amikor nincs lejjebb, tortennek meg a csodak. Dori

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. valószínű ezt fogjuk tenni, ezek után megbecsülöm azt az 1 embriót is, remélem egyszer megtörténik velünk is a csoda.

      Törlés
  2. Úgy vagyok vele, hogyha sok rossz dolog történik, akkor legalább történjenek egy időben, tudjam le őket egyszerre és jöhetnek utána a jó dolgok.
    Sokan vagyunk lombikosok, akik azt gondolják (vagy csak gondolták), hogyha az ember lehangolt, a padlón van és nincs egyetlen pozitív gondolata sem, akkor nem is sikerülhet. Ez nincs így! A meglepi sokszor akkor jön, amikor nem is gondolnánk! Sose hidd azt, hogy most nincs esély, mert ezt nem mi döntjük el! Fel a fejjel, a bokádnak pedig mielőbbi gyógyulást! :) Siag

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a bíztatást :) biztos jobb lesz, már kidühöngtem magam tegnap, a hétvégén átadom magam az élvezeteknek :D

      Törlés
  3. nemrégóta olvaslak csak, úgyhogy nem szeretnék beleszólni, csak egy kérdés tájékozódásból: a férjednél eddig milyen próbálkozások voltak a vitaminkúrán kívül?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon jó a kérdés. Több helyen voltunk már a problémájával. Első körben a humanandrológián, ott csináltak uh-t is, minden rendben volt, vitamint javasoltak meg hormonsort. Aztán teltek a hónapok, vitamint nem segített, hormom jónak tűnt. Utána elmentünk másik andrológushoz, aki mindent rendben talált, annyit mondott,hogy örüljünk neki hogy ennyi van, lombikra jó lesz. Szerinte ebből több nem lesz, ha a vitamin nem használt...belenyugodtunk, közben mentek tovább a lombikok. Most rászántuk magunkat a dns fragmentációra, de a pocsék eredmény miatt le lett sztornózva. Remélem a doki kitalál majd valamit. Neked lenne ötleted, hogy a vitaminon kívül mivel lehetne rásegíteni? A méhpempő nem jött be :D

      Törlés
    2. első kézből nem igazán, szakértő sem vagyok. :( csak összeszedegetem, amit azoktól a barátoktól, ismerősöktől hallok, akik próbálkoznak mindenfélével. ezek közül legtöbbször a C- és E-vitamin kombinációját hallom emlegetni, ami bevált a mennyiség- és minőségnövelésben (gondolom, nálatok is ezt takarhatja a vitaminkúra). illetve a cinket. "gyógynövényes" vonalon a királydinnye meg tökmagolaj (a méhpempőn kívül :D). gyógyszerből pedig hallottam olyat, hogy a pasinak is Closty-t írt az orvos.
      az életmódban meg lehet bármi. van olyan pár a társaságban, akikben évekig fel sem merült evidenciaként, hogy a srác rituális, egyórás fürdőzései a negyven fokos vízben gyakorlatilag alkalomról-alkalomra ellehetetlenítették minden kísérletüket, míg aztán orvoshoz eljutva nem lettek felvilágosítva. :D gyanítom, ti ennél tájékozottabbak vagytok.

      Törlés
    3. és nekem is tök fura, hogy az orvos le akarja állítani a sportról. bár a herék túlmelegedése miatt lehet benne ráció, de maga az egészséges mozgás nem hinném, hogy ártana. sőt. de hát biztos jóindulatból csinálja, segíteni akar, megpróbálkozik mindennel.

      Törlés
  4. Igen, vitamikok maximálisan kipipálva. Akiknek anno én adtam a vitamintippet, már rég babáznak.
    A királydinnyéről nem hallottam még, de nem gondolnám hogy ez lesz a megoldás, maca vibe is megvolt a csodaszerek közül :) Volt már minden, biciklimegvonás, szauna és alkohol tilalom hónapokig, mostmár kocsival jár a szívem dolgozni. Forró fürdőt szerencsére nem kellett megtiltani, mert sosem űzte. Egyedül ami probléma, az a sok mobiltelefon, a melójából adódóan néha 3 is landol a zsebébe, meg a sok stressz.
    A sportról nem tiltotta le a doki, csak kikerekedtek a szemei, mikor kiderült a 7 lombikbeülti, a 3 stimu, meg hogy ráadásul elmentek 5 naposig és eredmény semmi. Szóval csak annyit mondott hogy csökkentse le a sportot. Van hogy heti 3 konditerem és heti 2-3 futás is összejön, de én sem gondolnám hogy ez a bűnös. Clostyról hallottam már, sőt vannak akik gonal-fet szúrnak meg folandrolt szednek. Kíváncsi vagyok kap-e vmit. 2 hét múlva lesz konzultáció

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. hát, amikor az ember már ennyi mindenfélét megpróbált, akkor tényleg nem túl valószínű, hogy egy csodanövény majd megoldja a problémát. :( nagyon drukkolok, csendben figyelek tovább. a lehető legjobbakat!

      Törlés
  5. Szia Hunti! Nálunk is spermagond van. Vitaminok nagyon nem hoztak valtozast fel ev alatt, es jan-februarban volt 2 kör inszem, ami elott szedte a ferjem a clostilt. Sajnos a total eredmenyt nem tudom, csak ami "megmaradt" a tisztitas utan, es amit az inszemmel megkaptam. Nalunk a total spermiumszam 25-35M kozott szokott lenni, es a tisztitasok utan maradt 7,5 es 12M, de legalabb 100% motilitassal. Szoval en azt gondolom azert valamit segitett a gyogyszer, de meg mindig nem az igazi (mivel nem sikerult ugye). Nekunk az en dokim az acrosoma reakciot javasolta, ez is egy fajta fragmentacio, ha jol vettem ki, erre megy jovo heten. A masik amit ujra meg fog kerdezni a ferjem, hogy az enyhe herevisszeret nem kell-e megis muteni? Nalatok ez nem merult fel? (Gyakori problema magas, vekony testalkatnal) Meg azon gondolkodtam h a kondizas utan mennyi feherjet eszik a ferjed? Az enyemnek az andrologus ajanlotta a NAC-ot, amit egyebkent kondis boltban lehet megvenni, vagy a raday kornyeken a markaboltban. Ettol eleg fickos lett, szoval artani nem art :)) plusz ezeken kivul profertil, koenzim, q10, C es E vitamin, amit szed.

    Fel a fejjel, drukkolok! (L.)

    VálaszTörlés